Boeken per soort

Na een inleiding over mensen die op zoek zijn naar bijzondere dieren en de manier waarop ze dat doen, volgen zes hoofdstukken waarin bepaalde dieren worden besproken.

‘Zo werkt dat’ opent met een inleiding over hoe uitvindingen tot stand komen. Vervolgens worden een dertigtal uitvindingen van de klassieke oudheid tot vandaag uitgelegd en geïllustreerd.

Aanrader

Dit is een aangrijpend verhaal uit het Wilde Westen. Ooit zwierven er een half miljoen wolven door Noord-Amerika. Door de komst van de kolonisten verdwenen er veel.

Vergis je niet: dit is geen boek voor eender welke jonge lezer! De echte insecten-liefhebbers zullen smullen van de info en de tekeningen die de wonderlijke insecten levensecht weergeven.

Aanrader

Toen Sieb Posthuma in 2014 overleed was de literaire wereld in rouw. Met Posthuma hadden ze een talentvolle illustrator verloren.

Wilde dieren van het Noorden begint met een korte inleiding waarin bewonderend gesproken wordt over de pracht van de natuur en de schoonheid van de dieren.

Stine Jensen heeft al verschillende filosofische kinderboeken op haar palmares staan.

Etiquette: wat een suf en antiek woord! Altijd beleefd zijn en keurig gekleed gaan. Oh, en niet te vergeten: nooit in je neus peuteren.

Na een inleiding volgen elf onderwerpen over paarden waarover meer informatie wordt gegeven.

Dit prentenboek geeft informatie over katten. Een aantal algemene eigenschappen worden gevolgd door specifieke gedragingen van verschillende soorten katachtigen.

Na een voorwoord volgt een uitgebreid hoofdstuk waarin de wereld van ‘Star Wars’ wordt verduidelijkt, niet alleen het sterrenstelsel maar ook de belangrijkste figuren die in het epos voorkomen.

Deze kleurrijke, luxueuze uitgave is een waar eerbetoon aan Frida Kahlo in heel haar zijn en doorheen haar vele werken.

Dit originele beeldwoordenboek, netjes verdeeld in 16 thema’s, nodigt je speels uit om je te verdiepen in de Nederlandse taal.

In 1999 verscheen de eerste ‘Atlas van de belevingswereld’. Daarna verschenen nog vele exemplaren en variaties erop.

Aanrader

Iedereen vindt trekvogels wel eens fascinerend als je ze in grote zwermen voorbij ziet vliegen. Iedereen is ook blij als ze terugkomen in de lente.

Pagina's