Boeken per soort

Hollend achter elkaar aan, spelen we dezelfde spelletjes in het bos of tussen de bergen. En we zien dezelfde storm opsteken.

Vind je plassen leuk? Op de grote wc? Zodat je benen kunnen bungelen? Dat mooie gele spul in de pot lijkt wel goud! Baby’s plassen heel de vloer vol en niemand wordt boos.

Anna gaat turnen bij juf Wendy en meester Roel. Ze mag samen met haar vriendjes zwaaien met stokken met gekleurde linten. Daarna mogen ze in hoepels springen die op de grond liggen.

Ben jij handig in het vinden van dingen?

dr. Gerald Gribus nodigt je uit om naar zijn verzameling griezels te kijken. Achter drie sloten opent zich de ‘dr. Gerald Gribus’ Grenzeloze Griezelgalerij’.

Proeoep! Dat kan je horen als je een flinke wind laat. Hoeveel winden je laat hangt af van wat je eet of drinkt. Mama heeft niet graag dat haar dochter windjes laat, maar papa moet altijd lachen.

Er rijden vandaag heel wat rare wagens rond in Drukstad. Berend rijdt rond in een zurebomauto. Ben Bananasplit heeft een bananenauto die overal bananen verliest.

Er bestonden dinosaurussen en er bestaan graafmachines. Maar er bestaan ook dinomachines, die groter zijn dan dino’s en graafmachines. De scheppersaurus schept grote happen zand.

Stel je voor dat je op de kermis een giraf wint in plaats van een goudvis. Heel fijn, maar daar zullen je ouders anders over denken.

Vanaf haar geboorte vindt kleine otter Miki het heerlijk om op de buik van haar mama te liggen. Zo drijven ze samen op de golven. Na een korte zwemles wikkelt mama Miki in zeewier.

Het stinkt op de boerderij. Overal liggen drollen op de grond: koeienpoep, schapenkeutels, varkenspoep en paardenkeutels. Tot grote ergernis van de kippen en de haan.

Als je voor het eerst naar school gaat, laat je best je beer thuis. Want hij zou paniek zaaien op het schoolplein. Hij kan niet stilzitten in het klaslokaal en blijft altijd grommen.

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? Eet hij van de aardbei? Nee, dat is een mier. Verstopt hij zich in het gras? Nee, dat is een krekel.

10 Uiltjes moeten gaan slapen. Mama Uil roept dat het bedtijd is en 1 uiltje komt naar het nest. De andere zijn nog niet moe, ze willen nog niet naar bed.

Na zijn winterslaap is Kleine Beer erg opgewonden. Hij wil onmiddellijk samen met zijn mama de wereld gaan ontdekken. Ze gaan naar een bos waar sneeuwvlokjes naar beneden vallen.

Pagina's