Boeken per leeftijd

Otto de eekhoorn woont in een heel gezellig huisje. Op een dag vindt hij een rare groene bol met stekels voor zijn deur. En uit die rare bol kruipt een nog raarder wit hummeltje.

Oma is dol op breien. Ze breit handschoenen, mutsen, een jas voor de poes en zelfs een pop voor het wc-papier. Als ze op tv pinguïns ziet, besluit ze meteen naar de Zuidpool te vliegen.

Elke kleur kan je voorstellen met herkenbare voorwerpen. Zo kan je bij geel een banaan, frietjes, een citroen, kaas en een kroon tonen.

De dieren van de zoo staan voor een raadsel. Ze zien een klein droevig modderig iets maar weten niet welk dier het is.

Het is midden in de nacht. Mol kan niet slapen en trippelt naar de hut van zijn vriend Muis. Muis wil wel helpen dus mag Mol bij hem in bed.

Een klein meisje is boos. Ze wil geen krullen. Haar haar kronkelt, kroest, draait en krolt. Het is een en al krullen en dat wil ze niet. Ze wil lang en soepel haar.

‘Mijn eerste blokjesboek’ is meer een spel dan een boek. Het bestaat uit 12 blokken en een begeleidend boekje.

Er rijden vandaag heel wat rare wagens rond in Drukstad. Berend rijdt rond in een zurebomauto. Ben Bananasplit heeft een bananenauto die overal bananen verliest.

Er bestonden dinosaurussen en er bestaan graafmachines. Maar er bestaan ook dinomachines, die groter zijn dan dino’s en graafmachines. De scheppersaurus schept grote happen zand.

10 Uiltjes moeten gaan slapen. Mama Uil roept dat het bedtijd is en 1 uiltje komt naar het nest. De andere zijn nog niet moe, ze willen nog niet naar bed.

Dikkie Dik, de bekende rosse kater, beleeft al 40 jaar heel wat avonturen, alleen of met zijn vriendjes. Deze feesteditie bundelt 365 verhalen uit die 40 jaar, voor elke dag eentje.

Vis woont in de zee, samen met zijn vissenvriendjes.

Kat wil geen kattenvoer eten. Het is saai en niet lekker. Maar wat moet hij dan wel eten? Misschien wat Schildpad eet? Die eet wriemelende wormen dus dat vindt Kat ook maar niks.

Fiep springt op de fiets en wat komt zij allemaal tegen? Een lief hondje zonder baasje, de dierentuin, het bos, een circus en een hele reeks winkels. Ga je mee op avontuur?

Aanrader

De ruwe cover met gladde titel en tekening spreekt meteen aan. De achterflap vertelt het verhaal van Yvonne Lacet, auteur en beeldend kunstenaar, en hoe ze het boek heeft gemaakt.

Pagina's