Boeken per leeftijd

De gevaarlijke uitvinders Eego, Neuro en Isteria slagen er in om te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis. Opnieuw willen ze de wereld veroveren, deze keer vanuit de ruimte.

Na enkele bladzijden met wat algemene kenmerken van de dieren, worden er negentien zoogdieren nader bekeken.

Celina is een pop met mooi lang haar en een prachtige blauwe jurk. Ze houdt heel veel van haar poppenmama Mati. Maar nu heeft Mati een poes gekregen.

De gemene mevrouw Krijtjes is weer thuis, tot grote schrik van Dolfje. Ze vertelt iedereen dat ze haar leven gebeterd heeft, maar Dolfje blijft haar wantrouwen.

De mama van Amelie heeft ‘stoplichten’ in haar lijf. Zo legt de negenjarige Amelie aan haar jongere broertje uit dat hun mama vaker moet rusten of dat haar spieren soms niet doen we ze wil.

Fiene woont in een weeshuis. Elke bezoekdag hoopt ze dat ze zal uitgekozen worden door een echtpaar. Wanneer dat eindelijk lukt, is ze in de wolken.

Raaf woont met zijn ouders in een oude, groene bus. Zijn moeder is dierenarts en zijn vader dierenmasseur. Ze trekken door het land en helpen dieren waar nodig.

Burgemeester Prik is erg verbaasd wanneer na 30 jaar iemand zich komt aanmelden voor de functie van bibliotheek-juffrouw.

Marie en haar klasgenoten krijgen een nieuwe juf. Vanaf het moment dat ze de klas binnenkomt is duidelijk dat het een zeer ongewone dame is.

Sjors en Harold zijn twee deugnieten die ervan houden de boel op stelten te zetten. Voortdurend zoeken ze op school uit wat ze kunnen doen om het leven wat gekker te maken.

Aanrader

Duivel-doet-al van Lieshout komt weer eens uit de hoek met een hoogst origineel boekje dat op een heldere en eenvoudige manier het begrip ‘kunst’ duidt.

Noeks mama is een heks. Dat vindt Noek vervelend, vooral als ze haar van school komt halen met haar punthoed en bezem.

Nora vindt dingen uit, al zijn ze niet erg bruikbaar. Als ze een nieuwe buurjongen krijgt, is ze eerst teleurgesteld. Sep is niet erg leuk in de omgang.

Onze nationale trots René Magritte wordt in dit drietalig activity book aan een jong publiek voorgesteld. Het boek opent met een dubbele pagina over het leven en het werk van Magritte.

Aanrader

Voorafgaand aan de foto’s wordt het verhaal verteld van Arie van ’t Riet. Arie heeft jarenlang röntgenfoto’s genomen in het ziekenhuis.

Pagina's