Boeken per leeftijd

In dit verhaal van Emily Gravett doen Beer en Haas de leukste ontdekkingen samen. Kijk daar, een bloem!, of Kijk eens, ijs! Maar, … Haas wil al die leuke dingen helemaal niet delen.

Mijn tuin is heel bijzonder. Er woont een uil in een stokoude boom. Onder de bladeren zit veel leven. Rupsen veranderen in vlinders. In de appel krioelt het van de dikke wormen.

Deze bundel is een verzameling van eerder verschenen verhalen van Muis en haar vrienden.

Gijsje wordt wakker van een geluid: gak, gak, gak. Wie roept daar? Gijsje gaat op zoek. Hij vraagt of het schaap riep, maar dat was niet zo. De kippen, het varken en de bijen ook niet.

Mama vertelt iets verdrietigs aan Anna. Moemoe is gestorven, de oma van mama. Anna en haar mama gaan nog een laatste keer kijken naar moemoe. Anna geeft haar nog een zoen.

Anna speelt samen met haar broertje Lars. Ze spelen dat ze papa en mama zijn. Maar het loopt mis als Lars de pop nog eten wil geven als ze al in haar bed ligt.

Anna is snel boos en dan huilt ze. Ze mag met mama naar de winkel maar huilt al wanneer ze haar schoenen moet aandoen. Daarna in de auto want ze wil niet in het stoeltje zitten.

Kleine Beer wil graag groot worden. Hij vraagt raad aan zijn familie en ze hebben allemaal een verschillend antwoord. Buurman Beer wil hem veel ijsjes laten eten.

Big wil Giraf graag een kusje geven. Maar Giraf is te groot en Big te klein. Dus graaft Big een kuil waar Giraf in mag zitten. Maar de kuil is niet diep genoeg. Dus zoekt Big een andere manier.

Als kleine kinderen geïntroduceerd worden in de wereld van boeken is dat mooi. Als die boekjes ook nog ecologisch geproduceerd zijn, is dat fantastisch.

Dit gezellig, ouderwets ogend zoekboek met honderd dingen en nog meer om te zoeken, trekt je aandacht door zijn eenvoudige opzet en zijn aantrekkelijke vormgeving.

Dit eerder verschenen prentenboek is nu heruitgegeven in een kleiner formaat, als kartonboek.

Dit boek bevat een speelse verzameling versjes over dieren.

Naast ‘Van wie is die hoed’, ‘Van wie is dat huis’ en ‘Van wie is die staart’ is er ook ‘Van wie is die auto’.

Dit is een vrolijk uitklapboek vol hondjes. Een korte hond wordt een lange, een dikke wordt heel dik en een wakkere hond valt in slaap.

Pagina's