Boeken per leeftijd

Poëzie voor ‘young adults’ is niet vanzelfsprekend.

Katherine, Edmond en Tom zijn weer samen in hun dorp tijdens een ijzig koude winter.

Dit is een vrolijk cartoonboekje vol knipogen naar de hedendaagse maatschappij.

Vergis je niet: dit is geen boek voor eender welke jonge lezer! De echte insecten-liefhebbers zullen smullen van de info en de tekeningen die de wonderlijke insecten levensecht weergeven.

Wilde dieren van het Noorden begint met een korte inleiding waarin bewonderend gesproken wordt over de pracht van de natuur en de schoonheid van de dieren.

In 1999 verscheen de eerste ‘Atlas van de belevingswereld’. Daarna verschenen nog vele exemplaren en variaties erop.

Als de ouders van Mischa tijdens de herfstvakantie een weekje naar hun huisje in het zuiden van Nederland gaan, heeft hij het rijk voor zich op Terschelling om met zijn muziek en muziekteksten bezig te zijn.

Josef is niet langer veilig in het Duitsland van net voor de Tweede Wereldoorlog.

William heeft kanker. Hij ligt veel in bed, thuis of in het ziekenhuis. Op een dag stapt een vreemd kereltje zijn leven binnen; Knoert.

De drie kinderen hebben elk zo hun eigen problemen en nu ze elkaar uit het oog zijn verloren, weten ze niet of de profetie wel zal uitkomen.

In de Jan’Tep maatschappij verdien je een magiërsnaam als je voldoet aan drie eisen en moet je vier proeven afleggen. Kellen heeft echter een probleem. Zijn magie is weg!

Als een meisje dat zes jaar geleden verdwenen is, plots opduikt op bewakingsbeelden maar enkele dagen later dood wordt teruggevonden tussen honderden spiegelscherven, staan de autoriteiten voor een raadsel.

Aanrader

17e eeuw. Zain groeit op in een stad in Marokko. Hij is voorbestemd om te gaan studeren in een gerenommeerde Koranschool in  Istanboel.

Aanrader

Een tiener zijn is niet gemakkelijk. Een tienermeisje zijn is zeker niet gemakkelijk. Je moet mooi zijn, leuk zijn, dun zijn en je mag nooit last hebben van puistjes of PMS.

Aanrader

De natuur is altijd een bijzondere speler in het leven van de mens geweest. Momenteel staan we op een kantelpunt in de geschiedenis.

Pagina's