Nieuwste recensies

Dit prentenverhaal, bevolkt door allemaal dieren (want dieren zijn precies als mensen…), is aandoenlijk herkenbaar voor vooral volwassenen.

Dit originele prentenboek bestaat uit vele verhalen die je zelf verzint.

De maker van dit boek zegt dat hij alleen maar wormen kan tekenen. Daarom verzint hij een verhaal waarin je wormen kan tellen van 1 tot 10, alleen maar wormen.

“Wilfred had een eland”
Meer heeft Jeffers niet nodig om een hilarisch en innemend verhaal te starten over een jongen en zijn ongewone huisdier.

Dit stevige kartonboek met amper tekst (1 zin) is speels en esthetisch. Zo verbaast (en pleziert) het zeer kleine kinderen en ook volwassenen die van een afgelijnde vormgeving houden.

‘Dank je wel’ is een speels prentenboek dat zich niet laat lezen als een traditioneel verhaal.

Krabbel en Nies zijn twee zwerfkatten. Ze wonen in de kelder van een leegstaand huis en vertrekken dagelijks voor een zoektocht naar voedsel.

De belevenissen van Max Kruimel begonnen reeds in een vorig boek. Daarin kon je lezen hoe hij door de pestkop van de school opgesloten werd in zijn kluisje, net voor een weekend.

Dennis wil niet meedoen met het worsteltoernooi tijdens de gymles. Daarom doet hij alsof hij voorzitter wil worden van de leerlingenraad.

De achterflap van deze dikke bundel vermeldt: “De B van bang, van boos en blij. De B van Balotje, want zij is net als jij!"

Busser en Schröder bundelden nieuwe en enkele oudere versjes over doodgaan en afscheid nemen. Het is een introspectief boekje vol troost voor wie hiermee geconfronteerd wordt.

Dit kleine boekje is een te begeren kleinood voor wie van nostalgie houdt. Hoewel het verhaal een tijdloze fantasie is met herkenbare trekjes uit de realiteit.

Poëzie voor ‘young adults’ is niet vanzelfsprekend.

Katherine, Edmond en Tom zijn weer samen in hun dorp tijdens een ijzig koude winter.

Na een inleiding over mensen die op zoek zijn naar bijzondere dieren en de manier waarop ze dat doen, volgen zes hoofdstukken waarin bepaalde dieren worden besproken.