Nieuwste recensies

Lowie huppelt over straat met een klein cadeautje in zijn hand. Grote Bert ziet dat en vraagt of Lowie verliefd is. Lowie beweert van niet maar Bert is niet overtuigd, Lowie bloost te veel.

Anouk vertrekt voor een stage met enkele klasgenoten naar de Filipijnen. Daar worden ze aan de vlieghaven opgewacht door plaatselijke helpers, die hen naar hun bestemming zullen brengen.

Koning Martinus en koningin Stalana zijn in de wolken als hun dochter Aylan wordt geboren. Het hele land Thor viert mee.

Op een nacht staat Samuel plots aan het raam van Emilie’s slaapkamer. Hij is gevlucht uit zijn land voor een betere toekomst in Europa. Maar dat lijkt anders uit te pakken.

In dit doeboek zijn de seizoenen in vier thema’s uitgewerkt. Voor elk seizoen kan het kind een aantal voorgetekende figuren of landschappen naar eigen creativiteit inkleuren.

In dit prikkelende doeboek staan heel uiteenlopende opdrachten.

Net als in eentje is anders krijg je in dit prachtige dierenboek op elke bladzijde een nieuwe zoekopdracht.

Na het vertrek van oma Cordula op wereldreis is het weer rustig bij Henriks familie. Voor haar vertrek gaf ze Henrik echter een goudstaf, om zijn dromen waar te maken.

Bruno houdt van rommel en lawaai maken. Zijn ouders vinden hem een monster. Zelfs aan tafel kan hij niet netjes eten. Wanneer hij van zijn papa moet gaan slapen, weigert hij.

Als het buiten koud is, mag binnen het vuur aan. Dat houdt je lekker warm. Dennen en sparren zijn naaldbomen.

Elke bladzijde in dit boek bevat een mop, soms in gewone tekstvorm en soms in een stripverhaal. Af en toe staan er enkele grappige raadsels tussen. Elke mop is voorzien van een illustratie.

Er bestaan veel dieren: op het land, in de zee en in de lucht. Er zijn er kleine en grote, en steeds is er een baas boven baas. De poes denkt dat ze de baas is, tot de hond opduikt.

Op een warme lenteochtend ontmoeten Egel en Haas elkaar. Ze zijn nieuwsgierig en besnuffelen elkaar. En ze worden de beste vrienden. Vanaf die dag ontmoeten ze elkaar elke dag en doen alles samen.

Aanrader
Aanrader

Een prachtig woordenboek in drie talen. Om te lezen, te kijken en te voelen. Net als in zijn andere boeken maakt Xavier Deneux ook hier gebruik van contrasten en reliëf.