Auteur: 
Wally
Illustrator: 
Fatinha
2017

Ik ben heel veel liefde

Waar kom ik vandaan, wie is mij voorgegaan en wie zit er dus allemaal in mij?
Een kernvraag die in dit filosofische prentenboek uitgebreid aan bod komt.
Luna, het hoofdpersonage met duizend vragen, is het kind van mama en papa, geboren uit de liefde tussen hen. Mama en papa hebben beiden ook een mama en een papa die elkaar graag zagen. En die ook en zo verder. Tot aan Adam of Eva (of hadden die een andere naam?). Wat enorm veel mensen diep in mij…
En van al die mensen kan je stukjes geërfd hebben. Zoals donker haar, of blauwe ogen, of de stand van je lippen, of gekke gewoontes, of …

De Doncker schreef een ontroerend geheel dat zich niet laat lezen als een verhaal, maar eerder als een chronologische opeenvolging van vragen en associaties rond het gegeven van je afkomst. Niet de fysieke afkomst, maar eerder de filosofische benadering van liefde als oorsprong van leven.
De tekst is licht poëtisch en draagt veel verwondering in zich.
De kleurrijke prenten kloppen hier perfect bij. Ramos maakt met een combinatie van verschillende technieken irrationele prenten die je aandacht opzuigen. Bomen en planten zijn overal rijkelijk aanwezig als de natuur als stuwende kracht voor het leven. Mensen worden meestal afgebeeld als gezichtsloze iconen wat aan het geheel iets universeels geeft. De prenten zorgen ervoor dat het geheel de anekdotiek overstijgt.
Een knap geheel, tevens heel verzorgd en aantrekkelijk vormgegeven door Daniël Peetermans, waardoor het geheel meer dan af is, en een pareltje voor oog en oor. 

Eric Vanthillo
juni 2017

ISBN: 
9789059088238
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 16,99
Aantal p.: 
46