Aanrader
Auteur: 
Miguel
Illustrator: 
Javier
2013

Het Dierelirium van professor Revillod

De welbekende wereldreiziger, ontdekker en avonturier professor Revillod doorkruiste onbekende landen en zeeën, besteeg de hoogste bergtoppen en verkende de vreemdste continenten. En dat voor slechts 1 doel: dé Wetenschap. Want de Wetenschap is volgens hem de fakkel die het mensdom de weg wijst.
Op een van zijn laatste expedities ontsloot hij het nooit eerder ontdekte land 'Revillodia'.

De dieren die hij daar (en elders) ontdekte vind je terug in dit Dierelirium (ofte de geïllustreerde almanak der dierenwereld), dat hij als een waardevolle erfenis nalaat voor alle generaties na hem.
In deze uiterst verzorgde uitgave (dikke kartonnen kaft met stevige ringen) openbaren zich vele dieren die allemaal in 3 delen zijn gesneden: kop, romp en staartstuk. Zij zijn onderling combineerbaar, waardoor je niet minder dan 4096 vreemde en minder vreemde dieren tevoorschijn kan toveren. Allen met korte wetenschappelijke beschrijvingen.
Zoals de Poegarfant (een vraatzuchtige parasiet met malse pootjes uit India), de Zeekoevlo (een grillige zeebewoner met grote graslust die schuil gaat in het vuil), de Loopvinstruis (een wonderlijke vogel met vervaarlijke vinnen uit Nieuw-Zeeland), de Kwastbrameel (een oeroude vis met bonte schubben uit de Gobi Woestijn), enzovoort enzoverder.
Maar even goed het Knorvarken (nuttige zeug die onverzadigbaar is en gek op mensen), de Oertijger (trotse superpoes met gestreepte vacht uit Maleisië), de Melkkoe (gewillige herkauwer met grote graslust in sappige weiden), enzovoort enzover.
Dit alles is mooi uitgegeven in gedetailleerde gravures en etsen als uit de oude tijden toen de boekdrukkunst nog in zijn kinderschoenen stond.
Je komt ogen tekort voor deze fantasierijke en exotische dierenverzameling. Elke ontdekking schept weer een nieuwe ontdekking. Plezier en vermaak meer dan verzekerd, voor groot en klein. Vandaar een originele aanrader.

Eric Vanthillo
februari 2015

ISBN: 
9789061699750
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,90
Aantal p.: 
40
Originele titel: 
Animalario Universal
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Kees