Auteur: 
Scott
Illustrator: 
Alex
2018

De Spill Zone, deel 1

Addison woont met haar zusje Lexa aan de rand van een afgesloten besmet gebied. Hun ouders zijn bij een kernramp overleden en in de besmette stad gebeuren er vreemde dingen vanwege de gevolgen van de ramp. Addison verdient geld met het verkopen van foto’s die ze in de stad maakt en die ze op de zwarte markt verkoopt. Maar het bezoeken van die ‘Spill zone’ is gevaarlijk want er waren vreemde en gevaarlijke wezens rond.

Deze graphic novel in klein formaat bevat een heel kleurrijk maar bevreemdend verhaal over twee meisjes die gevaarlijk dicht bij de besmette zone wonen. Vooral de scenes die zich in het besmette gebied afspelen krijgen een bijzondere sfeer door het aparte kleurgebruik. In die zone gebeuren vreemde dingen die Addison op foto vastlegt en door die foto’s te verkopen voorziet ze in het levensonderhoud voor haar en haar zusje. In het gebied buiten de besmette zone gaat het leven verder alsof er niet gebeurd is. Rijke extravagante verzamelaars hebben veel geld over om deze bijzondere foto’s te bemachtigen.
Na de ramp heeft Lexa geen woord meer gezegd en is ze erg gehecht aan een lappenpop waarmee ze communiceert via gedachtenuitwisseling. Het is ook deze pop die de cliffhanger brengt waarmee dit deel van het verhaal eindigt.
Het verhaal doet de lezer denken aan de kernramp in het Japanse Fukoshima. Al gebeuren er in het verhaal heel vreemde dingen die niet te verklaren zijn en uit de fantasie van de auteur zijn ontsproten.
Een boeiend verhaal met interessante personages en een vervreemdende sfeer.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme
april 2018

ISBN: 
9789026145360
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 15,00
Aantal p.: 
220
Originele titel: 
Spill Zone
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Anne