Auteur: 
Ed
Illustrator: 
Ed
2017

Dappere Max

Max is een schattig katje maar houdt niet van strikjes. Want hij is een dapper katje en dappere katjes jagen op muizen. Maar hoe ziet een muis eruit? Om dat te ontdekken gaat Max op ‘avontuur’. Neen, die vlieg in het blik is geen muis. Die vis in het bokaal ook niet. En die vogels in de boom evenmin. … Tot hij de muis ontmoet, maar die beweert dat hij een monster is. Wie is dan dat slapende monster wat later? Het is wel erg groot om op te eten… Max neemt een slim besluit…

Dit hilarische prentenboek vol wisselingen en misverstanden leest heerlijk weg. Het past dan ook perfect in de serie ‘Tijgerlezen’, een serie die is opgezet voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar met als doel dat zij zelf naar een boek grijpen omdat het leuk en spannend is. Het kleine formaat ligt lekker in de hand en het verhaal ontwikkelt zich met voldoende vaart. Heerlijk dat de lezer altijd een stapje voor is op die dappere Max, wat een flinke humorlaag creëert in het verhaal en de lezer in de ban houdt.
De prenten zijn al even grappig. De kleine Max met zijn grote ogen ziet er ontwapenend uit en steelt de harten van het publiek. Je smult als het ware van zijn ‘heldendaden’. De vet aangezette tekeningen op de veelkleurige achtergronden zijn hoogst herkenbaar en aantrekkelijk.
Een klein boekje waar beeld, tekst en vormgeving elkaar versterken tot een origineel en geslaagd geheel!

Eric Vanthillo
november 2017

ISBN: 
9789045120430
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 12,99
Aantal p.: 
38
Originele titel: 
Max the Brave
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Edward