Auteur: 
Przemystaw
Illustrator: 
Emilia
2017

Berenknuffels

Kleine Beer en papa Beer gingen een eindje wandelen. Vandaag zouden zij iedereen in het bos knuffels geven. Meneer Bever, mevrouw Wezel, de twee hazen, en nog veel meer dieren passeerden de ‘knuffelrevue’. Zelfs de Wolf, die niet zag dat Roodkapje achter de boom met plezier stond te loeren. Of de jager die meteen vergat  dat hij moest jagen. En zo ging het verder de hele dag lang. Maar dan, op het einde van de dag als ze bijna terug thuis waren, bedachten zij dat zij toch nog iemand vergeten waren…

Dit eenvoudige prentenboek vertedert en verrukt. Vooral door de sfeervolle, ingetogen prenten in zachte en warme kleuren. De dieren zijn stuk voor stuk herkenbaar en hun expressie is telkens meer dan duidelijk. Eenvoud en positieve emotie troef! Ook de gehele composities nodigen je uit om te ‘verdwalen’ in dit fijne verhaal dat zich gestaag opbouwt. Een milde humor doet je regelmatig glimlachen.
De tekst had snediger gekund en de woordenschat voelt soms wat oubollig aan. Maar geen nood, dit zijn enkele details die je er met gemak bijneemt omdat de prenten zo sterk zijn en het visuele primeert.

Eric Vanthillo
november 2017

ISBN: 
9789045321639
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 12,99
Aantal p.: 
38
Originele titel: 
Hug Me, Please!
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Denise