Boeken per soort

Er was eens een jongen die dolgraag bellen blies. Hij droomde van een supergrote bel, waar hij helemaal in kon passen. Op een dag waagde hij zijn kans en blies een gigantische bel.

Aanrader

Gideon Samson interpreteert en hervertelt het gekende verhaal van Noach en zijn ark op een eigenzinnige en pakkende wijze.

Henk, het hoofdpersonage van dit prentenboek en tevens de auteur en illustrator, houdt van lezen en van boeken. Liefst met mooie illustraties en weinig tekst, want hij heeft dyslexie.

Het kleurenmonster is in de war en weet niet waarom. Een meisje neemt hem bij de hand en wil hem helpen.

Wanneer Mama Eend aan Snuiter vraagt om even op haar eieren te letten, is hij erg trots. Hij vindt de eieren wat saai en tekent met modder oogjes op een van de eieren.

Na ‘Het verhaal van Carl Mops’, waarin Carl de mopshond verdwaalde, is er nu een tweede boek met Carl als hoofdpersonage.

In dit prentenboek, dat zich op een originele manier opent als de ramen van een huis, zijn de vlooien gelukkig groter dan in de realiteit.

In 2014 verscheen dit boek als een 30m lange leporello. En nu is er deze (speelse) flipboek-versie waarin je de evolutie aan je ziet voorbij trekken in een oogwenk.

Aanrader

De samenwerking van Bette Westera en Sylvia Weve heeft reeds pareltjes opgeleverd die gesmaakt werden door jong én oud.
Zo ook met dit eigentijdse sprookje.

De maker van dit boek zet alle mogelijke huizen en thuizen op een rijtje. Dit via ingetogen schilderijen waarin gouache en inkt gecombineerd worden in sobere maar sfeervolle tinten.

Lance en Lot, twee blije ridders, leven gelukkig samen in hun kasteel. Maar stilaan beginnen zij het er stil, leeg en koud te vinden. Zij missen iets.

Kikker is ziek. Hij voelt zich slap en zijn voorhoofd is warm. Hij gaapt en wil alleen maar slapen. Het bezoek van zijn vrienden, de bloemen van Eend, de soep van Varkentje, niets wil helpen.

Aanrader

Naar aanleiding van zijn 20 jaar illustratorschap, voorziet Cneut dit prentenboek (eerste uitgave in 1999) van geheel nieuwe illustraties.

Een jong meisje dat langzaam blind wordt daalt af in de metro en neemt trein na trein. Zo maakt ze een ondergrondse reis door de tunnels van de metro.

Aanrader

Heerlijke kolder, gruwelijke rijmen, gitzwarte humor, pijnlijke herkenbaarheid, dit originele prentenboek heeft het allemaal.

Pagina's