Boeken per soort

Op de spiegelgladde baren
Op de spiegelgladde zee
Varen jij en ik en ik en jij
Tweezaam met z’n twee

Heb je ooit al geprobeerd je geschenk van de sint te ruilen? De drie broers in een gedicht in dit boek proberen het. Ze hebben een broertje gekregen en vinden dat een fout cadeau.

Grote en kleine problemen van heel diverse aard vinden hun plek in de poëtische verzen van Floortje De Backer.  En het moet gezegd, het geheel past als gegoten.

Aanrader

Helemaal aan de rand van boeken is er een verhaal dat tot mij spreekt. Maar ik antwoord niet. In de boeken is de stilte koning. De woorden dagen me uit, ze prikkelen en porren mij.

Ahoy!: gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel is een bundel met korte gedichten en vrolijk, levensechte tekeningen. De gedichten zijn ondergebracht in hoofdstukken.

Aanrader

Robbert-Jan Henkes stelde deze uitgebreide bundel Russische (kinder)literatuur annex -poëzie samen en vertaalde dit alles meesterlijk.

“Liefde is een mooie vervoeging van het werkwoord leven. We liefden nog lang en gelukkig…”

Aanrader

Duivel-doet-al Lotte van Dijck fotografeert, tekent, schrijft, zingt, speelt toneel, maakt filmpjes, en nog meer. Haar veelzijdigheid verrast en verwondert.

Een aantal van de versjes uit deze bundel van Han G. Hoekstra verschenen al in 1947. Maar dankzij deze nieuwe uitgave kan het literair erfgoed van deze tijdgenoot van Annie M.G. Schmidt aan een nieuwe generatie kinderen worden doorgegeven.

De auteur van deze uitbundige dichtbundel associeert rijkelijk op de Liefde met de grote L.

Deze vrolijke bundel vol eenvoudige versjes voor peuters en kleuters, die ondertussen reeds aan zijn 8ste druk toe is, is een samenstelling van alle verzen uit eerder verschenen boeken.

An Debaene verzamelde in dit kleurrijke prentenboek 21 bekende rijmpjes en versjes.

Aanrader

Poëzie is spelen met taal. Ook als het ernstig is.”

Dit mooi uitgegeven boek is een samenstelling van 3 eerder verschenen dichtbundels van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma.

Dit gedichtenprentenboek bevat twintig bestaande gedichten die door evenveel illustratoren van de uitgeverij Lemniscaat van nieuwe prenten werden voorzien.

Pagina's