Boeken per soort

Dankzij Callum en zijn vrienden is de Vijand des Doods verslagen. Nu zou de magische wereld veilig moeten zijn, maar niets is minder waar.

Dit is het vervolg op ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ en ‘PS Ik hou nog steeds van je’.

Kelvin Klosmo start als nieuwe leerling in “De Melkwegschool”. Als de zoon van twee beroemde professoren beschouwt iedereen hem als een genie.

‘Dans me’ is een gevoelig verhaal dat het op een poëtische manier aandurft om zware problemen aan te kaarten. Het begint luchtig: Meisje en Simon wonen in de Boom.

Charles en Mary Lamb en Vladimir Hulpach herschreven lang geleden de toneelteksten van Shakespeare in verhalende vorm voor kinderen.

Aanrader

Het fantasyboek ‘Shadow Magic’ sleept ons vlot mee in de avonturen van Storm, een op het eerste zicht eenvoudige jongen, en van Lily, of beter: Lilith, de Schaduwvrouwe, troonopvolgster van Sombers

16e eeuw, Leiden. Lourens en Faes zijn beide zonen van kapiteins van schuttersverenigingen van de stad. De Spanjaarden zijn in aantocht en de stad moet verdedigd worden.

Limburg, 18e eeuw. Om te overleven en zijn zieke moeder te helpen moet Peter wel stelen.

Lucine moet samen met haar moeder en haar kleine broertje vluchten nadat haar vader werd opgepakt vanwege een kritisch artikel in de krant over het regime in Armenië.

De zeventienjarige Rick wil een andere weg inslaan, na alweer een mislukt schooljaar. Om een stuk van de wereld te zien trekt hij naar New York.

De Boeboeks Pit en Puf worden dikke vrienden met Moppe, een alpaca van het Snoezelhof. Moppe is een echte deugniet en altijd in voor een grapje.

17e eeuw, ergens in Vlaanderen. Catharina moet hals over kop haar geboortedorp verlaten als haar moeder van hekserij wordt beschuldigd.

Aanrader

De sneeuwklas van Jarne en Natham keert hals over kop terug naar België als daar een staatsgreep is gepleegd.

Darrow is gebroken door zijn vijanden en verraden door een aantal vrienden. Toch zijn er die de hoop niet opgeven. Met die getrouwen ontketent Darrow een opstand tegen de almacht van de Gouden.

Engel is een gewoon meisje, tot ze met de fiets op weg naar school een ongeluk krijgt. Wanneer ze wat later wakker wordt, ligt ze gewoon op straat achter een auto.

Pagina's