Boeken per soort

De 16-jarige Amani wil weg van haar grijze en liefdeloze bestaan in een woestijnstad waar alles rond wapens draait.

Nel en Freddie zijn beste vrienden die samen heel wat gekke streken uithalen. Op een dag gaan ze op schoolreis naar een boerderij.

Rob houdt niet van lezen. De boeken die hij van zijn ouders cadeau krijgt, gooit hij ongelezen in zijn kast.

Buitenbeentje Anna is verrast wanneer de knappe Will haar aanspreekt en toegeeft dat hij haar al een poosje in het oog houdt.

Svenja is meestal een vrolijk meisje maar nu heeft ze een probleem. Haar meester wil op school een talentenshow organiseren. Elke leerling mag zijn talent tonen. Maar Svenja heeft geen talent.

Big is gelukkig. Nadat de boer die hem wou opeten verdwenen is, zijn er 2 lieve mensen op de boerderij komen wonen. Big noemt ze meneer en mevrouw Sandaal.

Net als Sam en Nick denken dat ze geen last meer zullen hebben van de gemene uitvinders Eego, Neuro en Isteria, duiken ze weer op.

Op een dag werd een grote bruine vogel uit de rivier gered door een oude visser van Spreeuwenstad. Nadat hij hersteld was, bleef hij in de stad. Meestal zat hij roerloos op een grote schoorsteen.

Aanrader

Rio, Rainy en Frangie zijn drie jonge meisjes die rond 1942 besluiten vrijwillig het Amerikaanse leger in te gaan.

Meester Frans van der Steg is heel geliefd bij zijn leerlingen. Dat komt vooral door de spannende verhalen die hij regelmatig vertelt.

Aanrader

Deze prachtige aanrader is al bijna een eeuw lang het favoriete boek van jong en oud. Cicely Mary Barker schreef en illustreerde in 1923 de eerste versjes van de Bloemenkinderen.

Bever, Beer en Eland zijn de beste vrienden, ook al zijn ze het niet altijd eens. Op een mooie dag willen ze gaan varen. Als ze alle drie tegelijk willen sturen, slaat de boot om.

In het wilde woud wonen Eland, Bever en Beer. Ze houden van plezier maken, maar vooral van winnen.

In het grote, wilde woud woont Bever. Hij is erg druk bezig. Hij knaagt overal bomen om en bouwt dammen die zo slordig zijn dat ze lekken. Tot een boom op hem valt en hij naar het ziekenhuis moet.

Kees woont hoog en Jelle woont laag. Ze zwaaien naar elkaar maar zijn te ver van elkaar verwijderd om iets naar elkaar te roepen.

Pagina's