Boeken per leeftijd

Aanrader

De tekenstijl van Rébecca Dautremer en de schrijfstijl van Alessandro Baricco passen als gegoten bij elkaar en stuwen elkaar naar ongekende hoogten.

Aanrader

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave.

In een geïsoleerde, kleine gemeenschap in een bosrijke omgeving ergens in Zweden staat bij Vega Gillberg plots de politie aan de deur. Die is geïnteresseerd in haar broer Jacob.

Piper Perish is Andy Warhols grootste fan. Haar platinablonde haar en excentrieke kleren draagt ze speciaal voor hem.

Als de zus van Othello zelfmoord pleegt, raakt hem dat erg diep. Hij wil weten waarom zij dat heeft gedaan. Hij zoekt in zijn herinneringen naar aanknopingspunten.

Aanrader

Rio, Rainy en Frangie zijn drie jonge meisjes die rond 1942 besluiten vrijwillig het Amerikaanse leger in te gaan.

Aanrader

‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, ‘Woeste Willem’, ‘Max en de Maximonsters’, ‘De Gruffalo’, … Deze klassiekers en zoveel meer gekende en minder gekende prentenboeken uit de ‘stal’ van Lemniscaat inspireerden de makers van dit doe-boek tot concrete tips en suggesties voor activiteiten rondom die boeken.

Aanrader

Hervé Tullet geeft ons met dit lijvige en fraai uitgegeven werkboek een inkijk in zijn aanpak om kinderen creatief uit te dagen en hun grenzen beeldend te verleggen met verf en -kwast.

Aanrader

Adams levensverhaal is er één van ongeluk, moeilijkheden en kracht. Hij groeit op in een arme buitenbuurt van Londen.

Aanrader

Zevenennegentig pagina’s lang worstelen Tellegen en Godon zich doorheen alle mogelijke variaties van dwanggedachten: van moeten en niet moeten.

Al honderden jaren lang wroeten mensen – Roden – in diepe mijnen onder de oppervlakte van Mars naar een product dat de planeet leefbaar moet maken.

Na de dood van haar vader heeft Lucy samen met haar moeder een erg moeilijke periode. Haar vader was haar grote voorbeeld en de relatie met haar moeder verliep eerder stroef.

Peter Verhelst, dichter, romanschrijver en regisseur in NTGent, schreef dit lyrisch libretto voor Muziektheater Transparant.

Romanie groeit op in Gent ten tijde van de Hollandse overheersing en de revolutie in 1830. Haar vader is welstellend en zij heeft alles wat ze zich wensen kan. Toch wil ze zich inzetten voor de maatschappij. Als België van de Hollandse koning af wil, wordt het onrustig in Gent.

Aanrader

Ter gelegenheid van dertig jaar schrijverschap zijn nu voor het eerst de dierenromans gebundeld die Toon Tellegen speciaal voor de (jong)volwassen lezer schreef.

Pagina's