Boeken per leeftijd

In ‘Van wie is dat skelet?’ kom je meer te weten over beenderen en skeletten van mens en dier. Je leert er hoe lijven in elkaar zitten en waarvoor al die botten dienen.

Pip is een ondeugend meisje dat dol is op paarden. Ze komt vaak in de manege Stal Haver, waar ze liefst op Peer rijdt. Ze wil graag een eigen paard maar dat mag niet van haar ouders.

Midden in de nacht wordt er op het raam van Roos geklopt. Roos hoopt dat het haar drakenvriendje Piet is, maar het is zijn mama.

Aanrader

Greetje was vroeger een lief kind. Nu is ze zo stout dat ze niet langer Greetje heet, maar Dulle Griet.

Konijn Kas woont in een hol onder een boom. Hoog in de boom heeft hij een hut gebouwd. Dan is hij dichter bij zijn vriendin Roos, de eekhoorn.

Duif speelt een spel met Mier en Muis. Maar hij vindt het saai en loopt weg. Buiten komt hij Rat tegen. Die neemt hem mee naar een fuif want Duif heeft zin in een feest.

Aanrader

“Op een dag kreeg Basiel een duif.”

Aanrader

De ik-persoon van dit filosofische verhaal, een slanke vogel op lange poten, woont gelukkig en tevreden bij de zee.

We kennen Rotraut Susanne Berner van o.a. haar bonte kijk- en zoekboeken die met veel fantasie de seizoenen volgen.

Samen met ‘Allemaal theater!’ is dit het recentst uitgegeven samenleesboek in de reeks ‘Applaus voor jou!

Pim woont bij zijn stiefoom en moet de hele dag pinda’s pellen. Zijn oom eet die allemaal op. Soms wordt Pim moe maar dan pakt zijn stiefoom zijn pinda-kanon en schiet Pim weer wakker.

Dit groeiboek neemt je mee op stap met poes Snor. Die woont bij Roos en Prof die soms hun kleinkind Fie op bezoek krijgen. Ze wil graag spelen met Snor maar die heeft daar meestal geen zin in.

Aanrader

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit, boeken die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave.

Een nieuwe knuffel vinden die je morgen pas krijgt, een reuze honger hebben die mama erg overdreven vindt, de lange witte muur van de gang vol schilderen enz. Stuk voor stuk herkenbare gebeurtenissen of emoties die de auteur van dit mooi ogende prentenboek / dichtbundel perfect vat in woord en beeld.

Aanrader

Een visser, zijn vrouw en hun hond Bruno vonden op een dag iets vreemds in hun netten. Een kind met heel veel haar. En niemand was iets kwijt. Dus hielden ze het maar en voerden het vis.

Pagina's