Boeken per leeftijd

Na ‘Op de luchthaven’ en ‘ Bij de brandweer’ kunnen kinderen deze keer hun (speel)hart ophalen aan deze uitgave die hen alles bijbrengt over hoe gebouwen tot stand komen.

M’n opa, m’n opa, m’n opa, in heel Europa was er niemand zoals hij. … In heel Europa, m’n eigen opa, niemand zo aardig voor mij.”

Max Velthuijs en zijn Kikker blijven een breed publiek be- en ontroeren via vele herdrukken en nieuwe uitgaven van oude werken.

Max Velthuijs en zijn Kikker blijven een breed publiek be- en ontroeren, telkens weer, via vele herdrukken en nieuwe uitgaven van oude werken.

Deze stevige bundel met zes dierenverhalen van de meesterverteller Max Velthuijs heeft reeds tal van eerdere edities gekend met verschillende verhalen.

Aanrader

Helemaal aan de rand van boeken is er een verhaal dat tot mij spreekt. Maar ik antwoord niet. In de boeken is de stilte koning. De woorden dagen me uit, ze prikkelen en porren mij.

Aanrader

Met dit gevoelige prentenboek weet de auteur/illustrator de juiste snaar te raken.

Aanrader

De miereneter is het beu om altijd weer mieren te moeten eten. Maar hij heeft geen keuze, hij is tenslotte een miereneter.

In een vorig verhaal van Carl Mops werd hij verliefd op Coco.

Een echte bruine beer vangt vissen en eet die op. Maar Bas, die een beer is, voelt zich geen beer. Hij wil geen vissen vangen en opeten. Hij wil liever een ander dier zijn.

Kat zit in de klas maar let niet op. Ze kijkt maar wat rond en wil weg. Ze wil op reis naar een warm land. Tot de juf haar stoort tijdens haar dagdromen. De juf is erg boos op kat.

Finn wordt wakker van een hels kabaal: de kabouters hebben zijn hele huis op stelten gezet! Grote kabouter en zijn bende vluchten naar buiten. Finn en zijn hondje Sep zetten de achtervolging in.

Aanrader

Net voor haar afscheid had Barbara Wyckmans, ex-directeur van HetPaleis in Antwerpen, een idee.

Aanrader

Gideon Samson interpreteert en hervertelt het gekende verhaal van Noach en zijn ark op een eigenzinnige en pakkende wijze.

Henk, het hoofdpersonage van dit prentenboek en tevens de auteur en illustrator, houdt van lezen en van boeken. Liefst met mooie illustraties en weinig tekst, want hij heeft dyslexie.

Pagina's