Boeken per leeftijd

Wie heeft er nooit een brief geschreven vol hartsgeheimen en die vervolgens niet verstuurd? Aan mijn lieve… is een collectie van zulke brieven.

Zoey is hogepriesteres in het Huis van de Nacht, een opleidingshuis voor vampiers. Samen met haar vrienden heeft ze de kwaadaardige hogepriesteres Neferet verslagen en opgesloten.

Het leven van de 12 jongeren die op missie naar Mars vertrokken verandert compleet na een spectaculaire onthulling van Marcus.

Wanneer Corey het nieuws verneemt dat haar vriendin Kyra gestorven is, wil ze dat niet geloven. Ze waren beste vriendinnen, altijd samen, ook al was Kyra niet gemakkelijk om mee om te gaan.

In Hominum woedt een oorlog tegen orks: brute, reusachtige wezens. Tegelijk zijn er spanningen tussen de mensen, de dwergen en de elfen, maar onder de mensen zelf ook tussen edelen en burgers.

Aanrader

Mijn naam is ik  bundelt drie eerder verschenen boeken van Gerda van Erkel: Huilen naar de maan, Mijn zoute zoen en Vliegen zonder vleugels.

Duitse landsknechten zwerven rond in de streek van Zichem. De Spanjaarden willen de stad veroveren om verder te kunnen optrekken naar Diest.

Vijf leerlingen moeten nablijven op school. Allemaal zijn ze verrast door de aanwezigheid van de anderen want op 1 leerling na zijn ze geen vaste nablijvers.

Isa is zestien en dol op haar vrienden. Met hun zessen hangen ze na school vaak in het tuinhuis van één van hen. Dan hebben ze de grootste pret.

Iedereen kent wel de verhalen van Herakles, Oedipus en Achilles, maar kennen jullie ook Medeia, Tantalos en Prometheus?

Lisa’s leven valt na haar ongeval eindelijk weer wat op zijn plooi als Drago erin verschijnt. Terwijl zijn moeder opgenomen is, komt Drago tijdelijk bij het gezin van Lisa wonen.

Aanrader

Het leven van Romy is al vijftien jaar zo goed als zorgeloos geweest. Maar nu voelt ze dat de sfeer in huis anders is.

Seren en haar vrienden zijn ontsnapt van het ruimteschip Ventura. Ze willen proberen te overleven op de net ontdekte planeet Huxley-3.

Sasha en Ray delen veel: een geboortemaand, drie zussen, een prachtig zomerhuis en een slaapkamer in dat zomerhuis. Toch hebben ze elkaar nog nooit ontmoet.

Mare en Vince wonen in dezelfde stad. Toch zijn ze respectievelijk vijftien en zestien wanneer ze elkaar voor het eerst zien. Op slag zijn ze verliefd!

Pagina's