Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Paultje is alleen thuis

 Reeks:

 Paultje

 Auteur:

 Brigitte Weninger

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Eve Tharlet

 ISBN:

 90-5579-679-4

 Uitgever:

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Duits: Sander Hendriks

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 bang zijn

 Prijs: €

 12,25

 

 

Paultje blijft samen met zijn broertjes en zusjes alleen thuis als zijn ouders een avondje uit gaan. Ze spelen en snoepen wat en gaan dan slapen. Maar midden in de nacht schrikken ze wakker omdat Lotte een spook heeft gezien. Ze kruipen bang met z’n vijven in het bed van Pim maar Paultje is dat snel beu. Hij wil het spook wegjagen door een konijnenmonster te maken. Ze knutselen er twee in elkaar, een voor de raam en een voor de deur. Ze vallen gerustgesteld in slaap maar schrikken wakker als papa schrikt van het konijnenmonster. Mama en papa blijven voor alle zekerheid maar mee bij de kleintjes slapen.

Moedige Paultje durft iets ondernemen tegen de angst waar ze allemaal mee zitten. Zijn initiatief zal kleuters zeker helpen om minder bang te zijn en om zelf ook een oplossing te bedenken tegen mogelijke spoken. Dat mama en papa ook even schrikken maakt het prettig voor de kleuters.
De illustraties in aquarel en potlood zijn sfeervol en herkenbaar. De expressieve gezichtjes van de konijntjes vertellen al een verhaal op zichzelf. Met kleuters valt er dan ook nog heel wat te genieten buiten de tekst.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005