Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

  Titel:

 Het dolfijnenkind

 Reeks:

 

 Auteur:

 Patrick Lagrou

 Aantal blz.

 184

 Illustrator:

 (omslag) Marijke Meersman

 ISBN:

 90-6822-999-0

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 dolfijnen, avontuur, Bahama’s

 Prijs: €

 16,95

 

 

Marijn heeft iets met de Bahama’s en met dolfijnen, alleen weet hij niet precies wat. Als een bezoekje aan het dolfinarium een eigenaardige wending neemt, besluit zijn moeder Marijn op de hoogte te brengen van wat er in zijn prille jeugd gebeurd is. Ze vertelt het niet zomaar, ze neemt Marijn mee naar zijn geboorte-eiland op de Bahama’s. Daar ontdekt Marijn zijn bijzondere band met de dolfijnen. Maar hij ontdekt ook minder fraaie dingen die op het eiland gebeuren en het daglicht beter niet zien. Marijn steekt zijn neus in dit wespennest. De nacht dat een orkaan over het eiland raast komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

Dit boek heeft zijn kwaliteiten al bewezen, anders was dit geen vijftiende herdruk op de tiende verjaardag van ‘Het dolfijnenkind’. Patrick Lagrou heeft voor deze jubileumuitgave het verhaal herschreven. Na tien jaar schrijven heeft hij zijn eersteling aangepast en bijgeschaafd om het verhaal nog aantrekkelijker te maken, vlotter en vloeiender leesbaar. Ook de uitgave zelf is bijgewerkt: een rustigere letter en ruimere bladspiegel, zachter papier en een aangepaste omslag geven het boek een andere ‘look’.
In het verhaal verwerkt Lagrou feitenmateriaal met een meeslepend en spannend avontuur waarin ook ‘magie’ een rol speelt. Hij neemt het ook duidelijk op voor de dieren en de natuur tégen de corrupte en op geldgewin gebaseerde toeristenindustrie.
Dit verhaal heeft nog niets van zijn kracht verloren en blijft boeien tot op de laatste bladzijde.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005