· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Doodgraag

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gerda Van Erkel

 Aantal blz.

 144

 Illustrator:

 (omslag) Shutterstock

 ISBN:

 9789059085626

 Uitgever:

 Davidsfonds

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 zoektocht, Japan, liefde

 Prijs: €

 15,95

 

 

Op een verlaten strand van een eiland voor de kust van Alaska vindt de achttienjarige Dorian een voetbal. Op de bal staan Japanse tekens. Dorian is ervan overtuigd dat de bal afkomstig is van Japan na de tsunami van 2011. Dorian geraakt in de ban van de bal . Hij wil uitzoeken wie de eigenaar is en de bal terug bezorgen. Samen met zijn vriendin Alisha reist hij naar Japan.

Dit is een intrigerend verhaal waarin de auteur de lezer op sleeptouw neemt in een onwaarschijnlijk verhaal. Er is niet echt spanning en toch blijft de lezer geboeid. Net als Dorian wil de lezer weten van wie die bal is. Daarnaast is er de tegenstelling in de leefwereld van Dorian en de Japanse maatschappij die de draad terug moet opnemen na de verschrikkingen van de tsunami. De auteur maakt het zichzelf ook niet gemakkelijk door de een waas van geheimzinnigheid op te bouwen rond de eigenaar van de bal. Toch slaagt de auteur er in om de verschillende personages erg gedetailleerd te beschrijven, hun manier van omgaan met elkaar, hun reacties op de gebeurtenissen. In een erg verrassend slot gebeurt er iets met de tijd. Het kan niet maar toch is het geloofwaardig en bijzonder ontroerend. Alsof het voorbestemd was om te gebeuren.
Een bijzonder fijn verhaal over liefde en gemis en de mogelijkheid om een dramatisch gebeuren op een passende manier te kunnen afronden.
Beslist de moeite waard.


Pol Van Damme
oktober 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014