· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Guinness World Records 2015

 Reeks:

 

 Auteur:

 (redactie) Craig Glenday

 Aantal blz.

 255

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789026136498

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Engels: Fontline

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Guinness World Records 2015

 AVI:

 

 Thema’s:

 records, weetjes

 Prijs: €

 24,99

 

 

Deze jubileumeditie van het Guinness World Records boek (60 jaar!) bevat weer heel wat nieuwe en spectaculaire records. Naast de records in het heelal en de natuur, waar af en toe toch ook nog eens een record verbroken wordt, zijn het vooral de mensen en hun bezigheden die voor verrassingen zorgen. Zo heeft de sport altijd wel iets nieuws te bieden, maar ook de vindingrijkheid van iedereen om met een origineel record in het boek te komen. Verzamelingen zijn ook altijd een leuke bron van records want werkelijk alles kan verzameld worden. Er zijn zelfs nog categorieën verzamelingen waar nog een record aan moet worden toegekend.
Dat is natuurlijk het extraatje aan dit boek. Je kan je vergapen aan al die records, maar je kan je ook inschrijven om zelf een record te verbreken. Alle nuttige info om dit te doen vind je vooraan in het boek.
Speciaal aan deze editie zijn ook de interactieve 3D-animaties, zodat je het behalen van die records live kan zien. En op de site van Guinness World Records vind je nog veel meer om van te genieten.
Een boeiend boek voor jong en oud, vol verrassende records en voorzien van indrukwekkende foto’s.


Mik Ghys
oktober 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014