· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 365 x wetenschap

 Reeks:

 Technopolis®

 Auteur:

 

 Aantal blz.

 132

 Illustrator:

 Sam Chandler, Erica Harrison

 ISBN:

 9789002255618

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Engels: Ezra van Wilgenburg

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 365 Science activities

 AVI:

 

 Thema’s:

 wetenschap, proeven, knutselen

 Prijs: €

 16,99

 

 

Technopolis® is geen gewoon museum, maar een doe-centrum. Door dit boek uit te geven, maken ze duidelijk dat wetenschap iets is dat je ook zelf kan doen. Of maken. Of allebei. Dit boek staat dan ook boordevol knutselactiviteiten die je de kans geven om experimenten uit te voeren. Je kan ze gewoon thuis uitvoeren, de meeste benodigdheden kan je daar vinden.
Bij elk experiment wordt aan de hand van enkele illustraties duidelijk gemaakt wat je moet doen. De bijhorende tekst vult de illustraties aan. Een kleine kader geeft de wetenschappelijke uitleg van het experiment.
Je kan aan de slag met papier, water, houten tandenstokers, ijs, verf, zout en nog veel andere zaken. Soms moet je eerst wat in elkaar knutselen, bij een andere proef kan je onmiddellijk aan de slag. De resultaten kunnen al eens tegenvallen, maar dat is normaal, dat kan gebeuren bij de wetenschap. Volhouden dus, en nog een keer proberen.
Achteraan in het boek vind je nog een beperkte index. Daar kan je opzoeken welke proeven van de 366 die in het boek staan iets te maken hebben met tandwielen, of echo’s, of linkshandigheid.
Een ideaal boek om zelf aan de slag te gaan met wetenschap!


Mik Ghys
oktober 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:22 november, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014