· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Onbreekbaar

 Reeks:

 Het Legioen

 Auteur:

 Kami Garcia

 Aantal blz.

 267

 Illustrator:

 (omslag) Anna Mutwil/Arcangel Images

 ISBN:

 9789048820412

 Uitgever:

 Moon

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Engels: Willeke Lempens & Moon

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 The Legion – Unbreakable

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 geesten, demonen, fantasy

 Prijs: €

 14,95

 

 

Kennedy Waters treft haar moeder dood aan. Ze weet niet dat er andere machten in het spel zijn tot er plots twee jongens opduiken die haar redden van de aanval van een geest. Kennedy kan niet geloven dat er andere entiteiten bestaan, maar moet wel als ze ontdekt wat de rol van haar moeder moet geweest zijn. Ze heeft er zelf nooit iets van gemerkt. Samen met enkele andere jongeren moet ze de strijd aanbinden met deze verwoestende krachten. Maar kan ze dat wel?

Blijkbaar kunnen auteurs ook niet genoeg krijgen van fantasyverhalen met jongeren die ten strijde moeten trekken tegen geesten en demonen. Dit verhaal – het eerste deel van een trilogie – is een zoveelste variatie op het thema. Zoals ook in andere verhalen rond dit thema blijkt het hoofdpersonage in eerste instantie niet te weten dat ze voorbestemd is om het tegen geesten en demonen op te nemen. Wanneer ze door enkele anderen is ingewijd, blijkt ze dan de onontbeerlijke schakel te zijn om de strijd te kunnen winnen. Of ze deze strijd zullen winnen of verliezen, zal de lezer pas weten op het einde van de trilogie. Waardoor de lezer na dit deel wat verveeld achterblijft omdat het verhaal niet voltooid is.
In dit verhaal lijken de personages noodgedwongen met elkaar te moeten samenwerken en dat botst regelmatig waardoor het verhaal nog iets meer kan worden uitgesponnen.
Dit verhaal leunt ook aan bij een andere reeks rond dit thema: ‘Kronieken van de onderwereld’ van Cassandra Clare. Of de al iets oudere reeks van Anthony Horowitz over ‘De Kracht van Vijf’.
Voor liefhebbers van gevaarlijke geesten, demonen en fantasyverhalen.


Pol Van Damme
oktober 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 november, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014