· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wit als sneeuw

 Reeks:

 Snow White trilogie

 Auteur:

 Salla Simukka

 Aantal blz.

 188

 Illustrator:

 (omslag) Studio Clavis

 ISBN:

 9789044821444

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Fins: Sophie Kuiper

 Leeftijd:

 + 15

 Originele titel:

 Valkea kuin lumi

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 thriller, sekte, Praag

 Prijs: €

 17,95

 

 

Tijdens haar vakantie in Praag spreekt een onbekende vrouw Lumikki aan. Ze heet Lenka en beweert Lumikki’s oudere zus te zijn. Lumikki is even overdonderd maar wil dan uitzoeken of Lenka de waarheid spreekt. Ze ontdekt dat Lenka bij een sekte hoort en die is gevaarlijker dan ze op het eerste zicht lijkt. Lumikki vraagt zich af wie ze kan vertrouwen en wie niet.

Tweede deel van de Snow White trilogie. De lezer kent Lumikki van haar avontuur in ‘Rood als bloed’ waarin ze in een gevaarlijke situatie terechtkwam. Deze keer bevindt ze zich in Praag tijdens een bloedhete zomer. En de plot speelt zich deze keer af rond een eigenaardige sekte. Door haar klare kijk op de dingen ziet Lumikki wat er aan de hand is en doorziet ze wat het doel is van de sekteleider. Daarnaast is er ook nog de media die tijdens de zomerse komkommertijd een belangrijke scoop wil en het daarvoor niet zo nauw neemt met de ethische code. Ook chantage blijkt mensen stappen te laten zetten die ze normaal niet zouden ondernemen.
Net als in het eerste deel wordt het verhaal Scandinavisch-gewijs erg nauwkeurig opgebouwd en krijgt de lezer langs verschillende standpunten – al dan niet wetend waar ze van afkomstig zijn – in korte stukjes telkens iets meer informatie totdat alle verhaallijnen samenkomen in een climax.
Net als het eerste deel een verhaal om in één adem uit te lezen.


Pol Van Damme
oktober 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 november, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014