· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Rood als bloed

 Reeks:

 Snow White trilogie

 Auteur:

 Salla Simukka

 Aantal blz.

 204

 Illustrator:

 (omslag) Studio Clavis

 ISBN:

 9789044821277

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Fins: Sophie Kuiper

 Leeftijd:

 + 15

 Originele titel:

 Punainen kuin veri

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 thriller, misdaad, drugs

 Prijs: €

 17,95

 

 

De zeventienjarige Lumikki wil liefst ongemerkt door het leven gaan en onopvallend zijn op school. Helaas ontdekt Lumikki op een dag toevallig een massa briefjes van vijfhonderd euro in de donkere kamer van haar school. Hoe zijn die daar geraakt? En wat zijn die rode vlekken op de briefjes? Ongewild wordt ze meegesleurd in een gevaarlijk spelletje van enkele van haar medeleerlingen. Ze komt in contact met drughandel en internationale criminelen.

Scandinavische thrillers lijken een patent te hebben op degelijkheid, knappe opbouw en veel spanning. Dat is bij dit verhaal niet anders. Met de proloog valt de lezer al meteen in het verhaal. In eerste instantie lijkt het niets te maken te hebben met wat Lumikki ontdekt. De lezer krijgt telkens stukjes informatie vanuit een ander personage maar uiteindelijk zullen alle puzzelstukjes in elkaar vallen en het plaatje compleet maken.
De verschillende personages zijn levensecht beschreven en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op zonder in overdrive te gaan en zodoende belangrijke details over het hoofd te zien. Alles wordt nauwkeurig en filmisch beschreven en het geheel komt heel realistisch over. Het personage van Lumikki wordt heel goed geschetst als een erg zelfstandig en logisch denkend meisje dat in staat is haar boontjes te doppen en zich niet te laten meesleuren in buitensporigheden. Ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en weet het gevaar op een gunstige manier te ontmantelen.
Spannende thriller om in één adem uit te lezen.


Pol Van Damme
oktober 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 november, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014