· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Billy the Kid & de sheriff

 Aantal cd’s:

 1

 Auteur:

 Siska Goeminne

 Luisterduur:

 68.02

 Voorlezer:

 Raf & Mich Walschaerts

 Muziek:

 Aaron Copland door het
 orkest van deFilharmonie

 Uitgever:

 Lannoo

 ISBN:

 9789401405171

 Illustrator:

 Sebastiaan Van Doninck

 Uitgavejaar:

 2012

 Originele titel:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 Wilde Westen, vrienden, vijanden

 Prijs: €

 19,99

 

 

Billy the Kid leefde lang geleden in het Wilde Westen, in dat ruige land van cowboys en bandieten. Billy was kort van stof en klein van stuk, maar als jonge kerel al de beste schutter van zijn tijd. Pat Garrett was zo’n tien jaar ouder dan Billy the Kid. Hij ontfermde zich over de kleine Billy en ze werden de beste vrienden. Maar toen Pat jaren later door de politie werd opgepakt, sloot hij een deal om vrij te komen. Hij mocht sheriff worden, op één voorwaarde: hij moest Billy the Kid vermoorden!

Dit luisterverhaal wordt afwisselend verteld door Raf en Mich Walschaerts die in dialoogvorm  vanuit het standpunt van Billy the Kid of dat van Pat Garrett hun verhaal vertellen.  Hoe Billy opgroeide en wat hij op jonge leeftijd al meemaakte zodat hij voor zijn twintigste al meer dan 20 mensen vermoordde!
Door hun geanimeerde aanpak en vertelstemmen voel je de sfeer van het Wilde Westen en hoe de relatie tussen Billy the Kid en de sheriff Pat Garrett evolueerde van vriendschap naar een meedogenloze strijd op leven en dood. Want de sheriff kan niet anders dan Billy the Kid vermoorden. De muziek van Aaron Copland past harmonieus bij de stoere vertelstijl. Het is een uitgelezen kennismaking met orkestrale muziek. Hoewel het voor kinderen niet altijd even makkelijk zal zijn om naar de langere muziekstukken te blijven luisteren wanneer ze in spanning zitten voor het vervolg van het verhaal en hoe het zal aflopen. Siska Goeminne maakte van de klassieke legende een vlot verhaal vol spitsvondige dialogen, een portie humor en veel gevoel.

 

Hilde Umans
december 2012


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:17 januari, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013