· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 In het bos van de luiaard

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sophie Strady

 Aantal blz.

 16

 Illustrator:

 Anouck Boisrobert, Louis Rigaud

 ISBN:

 9789045111827

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2011

 Vertaler uit…:

 Frans: Jacques Dohmen

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 Dans la forét du paresseux

 AVI:

 

 Thema’s:

 natuur, milieu, bosbeheer, pop-up

 Prijs: €

 15,95

 

 

In het begin is alles groen en vol leven in het bos van de luiaard. De vogels kwetteren uitbundig, roofdieren glijden behendig tussen de bomen en struiken door, miereneters zuigen gulzig insecten op en de luiaard zelf hangt tevreden te slapen tussen de bladeren. Hij merkt niet hoe machines oprukken en de bomen omhakken. De vogels en andere dieren slaan op de vlucht, maar de luiaard merkt niets. De machines gaan ongehinderd verder, boom na boom, struik na struik. De luiaard slaapt er steeds doorheen. Uiteindelijk verdwijnt ook zijn boom. Het bos van voorheen is nu een kale vlakte. Maar gelukkig is er de man met de zaadjes ...

Dit verrassende pop-up-boek vertelt een eenvoudig verhaal met een rijke boodschap. De uitwerking ervan is verbazingwekkend. Pagina na pagina klappen de pop-ups en uitsparingen open om zo het verhaal te verbeelden dat zich voor je ogen openbaart. De uitwerking is origineel en esthetisch.
De zachte kleuren (hoofdzakelijk groen) zijn mooi. Het contrast tussen het volle bos en de kale vlakte is immens.
De eenvoudige tekst zet je als lezer/kijker op weg doorheen het verhaal. Het vertelt over de wrede ontwikkeling en scherpt je aandacht aan om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar de luiaard in de boom.

 

Eric Vanthillo
november 2011


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 november, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011