· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De missie van Sennar

 Reeks:

 De Kronieken van de
 Verrezen Wereld, deel 2

 Auteur:

 Licia Troisi

 Aantal blz.

 413

 Illustrator:

 (omslag) Paolo Barbeiri

 ISBN:

 9789078345404

 Uitgever:

 Bakermat

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Boscolo Translations

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 Cronache del Mondo Emerso, La missione di
 
Sennar

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, avontuur, draken

 Prijs: €

 19,95

 

 

Terwijl Nihal haar opleiding als drakenridder afwerkt, neemt de jonge magiër Sennar een belangrijke missie aan. Hij gaat op zoek naar de Gezonken Wereld om hen om hulp te vragen in de strijd tegen de Tiran. Hij beseft dat dit een heel gevaarlijke onderneming is, want niemand keerde ooit terug van de Gezonken Wereld. Na heel wat omzwervingen lukt het hem het land te bereiken maar men is niet van plan zomaar naar hem te luisteren. Mensen van Boven zijn spionnen en worden gedood. Gelukkig wil een meisje pleiten voor zijn zaak en krijgt ze een ontmoeting met een beleidsman geregeld. En dan is het aan Sennar. Kan hij hen overtuigen dat de Verrezen Wereld dringend hulp nodig heeft, want dat anders ook de Gezonken Wereld in gevaar is?
Ondertussen ontdekt Nihal iets over het verleden van leraar Ido wat haar razend maakt. Hoe kan ze hem nu nog vertrouwen? Toch moeten ze hun krachten bundelen om de Tiran tegen te houden, die steeds meer land inpalmt. Hun strijd wordt steeds moeilijker.

Eerder verscheen reeds de trilogie over de Oorlogen van de Verrezen Wereld, die zich in tijd pas afspeelt na deze trilogie over de Kronieken van de Verrezen Wereld. In dit tweede deel bevindt de lezer zich volop in de schijnbaar hopeloze strijd tegen de Tiran, die nu gebruik maakt van doden om zijn leger te bevolken. Een steeds aangroeiend leger dat steeds meer land verovert. Toch staan hier vooral Nihal en Sennar centraal. Bij Nihal volgen we haar opleiding tot drakenridder, hoe ze slaagt in haar proeven en steeds meer gewaardeerd wordt door de legerleiding. Bij Sennar volgen we zijn bewogen reis naar de Gezonken Wereld en zijn belevenissen daar. Doorheen hun avonturen komt regelmatig tot uiting dat ze hun gedachten naar de ander laten dwalen, dat ze veel om elkaar geven. Toch durft geen van beide dat uit te spreken. Hun gezamenlijke strijd tegen de Tiran versterkt hun verbondenheid. Die in het volgende deel van deze trilogie zeker nog erg belangrijk zal zijn.
Dit is een sterk staaltje vertelkunst in een fantasievolle wereld. Een verhaal vol actie en avontuur, waarin ook gevoelens niet geweerd worden. De expressieve cover toont je Nihal op haar best, en dat beeld laat je niet meer los tijdens het hele boek.

 

Mik Ghys
februari 2011 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 maart, 2011
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2011