· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Sammie en het snotmonster

 Reeks:

 Lees! Met Paul van Loon

 Auteur:

 Paul van Loon

 Aantal blz.

 35

 Illustrator:

 Els van Egeraat

 ISBN:

 9789048707553

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 

 AVI:

 5

 Thema’s:

 monster, snot, fantasie

 Prijs: €

 9,95

 

 

Sammie peutert vaak in zijn neus. Hij woont bij oom Raagis, die hem waarschuwt voor het gevaar van neuspeuteren. Want door in je neus te peuteren, roep je het Grote Groene Snotmonster. Sammie gelooft er niets van en blijft verder peuteren. Maar dan duikt het monster op. Sammie blijft beweren dat monsters niet bestaan en als bewijs van het tegendeel blaast het snotmonster twee kinderen uit zijn neus. Sammie helpt hen ontsnappen en samen bedenken ze een plan om het monster te vangen. Een grote zakdoek lijkt de oplossing…

Dit is een origineel en erg grappig verhaal. Hoewel de dreiging van het monster toeneemt, hoef je niet bang te worden voor dit verhaal. Sammie blijft geloven dat monsters niet bestaan, ook al bestrijdt hij er eentje. Hij zorgt voor een oplossing die erg grappig overkomt. Want zo’n groot monster vangen met een supergrote zakdoek is natuurlijk hilarisch. Een vlot verhaal waarin een moedige Sammie ondernemend genoeg is om het monster te verslaan.
Op de laatste bladzijden staat nog een zoekopdracht, waarbij je aan de hand van verschillende tekeningen van het monster, moet achterhalen hoe hij zich voelt. Een lesje over gevoelens tonen.

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010