· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dup vangt een staart

 Reeks:

 

 Auteur:

 Henk Joosen

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 Milja Praagman

 ISBN:

 9789058386540

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 alleen thuis, vreemde figuren, overval

 Prijs: €

 14,50

 

 

Dup blijft alleen thuis als zijn moeder naar oma gaat. Dat kan hij best, hij is al bijna tien. Er is niks op televisie en Dup verzint zelf een spannende gebeurtenis over het ophalen van de post beneden. Daar merkt hij een vreemde figuur op die in zijn telefoon praat over de verdieping van Dups appartement. Dup wil terug naar binnen, maar de voordeur is dicht en hij heeft geen sleutel. Wat nu?

Het verhaal begint heel herkenbaar voor jonge lezers. Televisiekijken, zich wat vervelen en dan zelf iets spannends verzinnen. En uiteraard loopt er dan iets mis, wat het verhaal net spannend maakt. Alleen is die gebeurtenis niet helemaal geloofwaardig. En het wordt nog ongeloofwaardiger als er een man verschijnt die eigenlijk zijn werk moet doen, maar blijkbaar alle tijd van de wereld heeft om zich met Dup bezig te houden.
De houding van Dups oma en moeder zijn dan weer wel levensecht en het verhaal heeft een positief einde.
Door de grote letter en de ruime bladschikking is het verhaal goed leesbaar, ook voor minder goede lezers. De gebeurtenissen volgen elkaar in logische volgorde op en zijn gemakkelijk te volgen.
Een eenvoudig en gemakkelijk leesbaar verhaal waar wel wat spanning in zit maar dat niet helemaal geloofwaardig overkomt.

 

Pol Van Damme
november 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 december, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010