· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kikker en het water

 Aantal cd’s:

 1

 Auteur:

 Max Velthuijs

 Luisterduur:

 40 minuten

 Voorlezer:

 Sander de Heer e.a.

 Muziek:

 

 Uitgever:

 Rubinstein

 ISBN:

 9789047609858

 Vertaler:

 

 Uitgavejaar:

 2010

 Originele titel:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 korte verhalen, dieren, gevoelens

 Prijs: €

 9,95

 

 

Dit luisterboek bevat 6 avonturen van Kikker en zijn vriendjes, gebracht als hoorspel. De korte verhalen worden van elkaar gescheiden door een leuk, vrolijk liedje over hoe fijn het is vrienden te hebben.

In ‘Kikker en het water’ is het zo warm dat er geen water meer in de rivier is. Dat maakt Eend boos. En Varkentje verdrietig. Kikker heeft het gevoel dat er iets vreemds aan de hand is en vraagt raad aan Haas. Samen ontdekken ze dat de beverdam al het water van de rivier tegenhoudt. Die moet weg, wat ze allemaal samen opknappen.
In het volgende verhaal, ‘Kikker vindt een schat’, loopt het bijna slecht af met Kikker. Samen met Beertje graaft hij een diepe kuil, op zoek naar een schat. Maar ze graven zo diep dat ze niet meer uit de kuil geraken. Gelukkig duikt er hulp op.
In ‘Kikker is verliefd’ zit Kikker met een vreemd gevoel. Hij is in de war. Na een poosje heeft hij door dat hij verliefd is op Eend, en dat maakt hem erg gelukkig. Daarna maken we een boze Kikker mee in ‘Kikker is boos’. Hij vindt dat zijn nieuwste schilderij mislukt is en daarom wordt hij boos. Zijn vrienden tonen hem dan hoe mooi hij alles gemaakt heeft en uiteindelijk krijgt hij terug plezier in het schilderen.
Opnieuw gevaar in ‘Kikker en de vos’. Eend en Kikker ontmoeten een hongerige vos en kunnen hem afschepen. Maar de volgende dag is hij er weer. Eend en Kikker verzinnen een plan om de vos kwijt te raken.
Tot slot zoekt Kikker iemand om mee te spelen in ‘Kikker verveelt zich’. Maar Varken is appels aan het plukken en wil een taart bakken, en Kikker heeft geen zin om te helpen. Eend is haar huis aan het verven maar ook daar wil Kikker niet helpen. Hij heeft nergens zin in, hij verveelt zich. Tot Rat hem toch aan het werk krijgt.

Al deze verhalen tonen hoe belangrijk de vrienden van Kikker zijn, zowel op prettige momenten als wanneer hij het moeilijk heeft. Dankzij hun vriendschap wordt het leven van Kikker leuker en gemakkelijker. Samen genieten ze van het leven en van elkaar. Een mooie boodschap.

Deze verhalen duren gemiddeld 6 minuten, waardoor de aandacht van kleuters goed bij het verhaal kan blijven. De afwisseling van stemmen maakt het extra aantrekkelijk. Dit luisterboek laat de filosofische verhalen van Kikker en zijn vriendjes helemaal tot zijn recht komen.

 

Mik Ghys
november 2010 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 november, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010