· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De vlo en de professor

 Reeks:

 Heerlijk hoorspel

 Auteur:

 Stuffmakers

 Aantal blz.

 38

 Illustrator:

 Stuffmakers

 ISBN:

 9789079040070

 Uitgever:

 Het Geluidshuis

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 muzikaal verhaal, avontuur, reizen,
 vriendschap

 Prijs: €

 21,95

 

 

De Professor verliest in een crash zijn enige broer en hun luchtballon. Hij wordt straatgoochelaar en boekt veel succes samen met zijn assistente Wéralène. Maar op een dag trekt Wéralène erop uit met Ftitz Ritz de showbizz manager. Op dat moment ontmoet de Professor de supergetalenteerde Vlo. Samen worden ze beroemd. Wanneer ze op weg zijn naar Amerika stort hun vliegtuig neer op het eiland van de vreemde Awoes...

Maf hoorspel met heerlijke dialogen, leuke liedjes, originele geluidseffecten en grappige illustraties die het ludieke onderstrepen en versterken. Het muzikale verhaal past helemaal in de stijl van de 3 andere hoorspelen die intussen zijn verschenen (de Wilde Zwanen, de Nachtegaal en de Mestkever). In het najaar volgt het 5e hoorspel  ‘ De Reisgenoot’ waarvan je op de website van het Geluidshuis al een voorsmaakje kan zien en horen.
Ook bij dit hoorspel spat het plezier, dat de Stuffmakers en de acteurs hebben gehad bij het opnemen van het verhaal, uit de luidsprekers. Niets zo heerlijk om te beluisteren als je samen in de auto zit (maar dan moet de autorit lang genoeg duren om het verhaal helemaal uit te horen) of met z’n allen thuis. Jong en oud zullen ieder op hun eigen manier er veel luisterplezier aan beleven!

 

Hilde Umans
juli 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 september, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010