· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kai-Mook,
 het verhaal van mijn eerste jaar!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Hetty van Aar

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Zoo Antwerpen (foto's)

 ISBN:

 9789002238741

 Uitgever:

 Standaard

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 olifant, Zoo, Kai-Mook, verjaardag

 Prijs: €

 13,95

 

 

Na het grote succes van de langverwachte geboorte van de olifant Kai-Mook in de Antwerpse Zoo op 17 mei 2009, konden alle nevenactiviteiten niet uitblijven.
Zo verscheen er toen ook '
Het grote boek van Kai-Mook'.
In mei 2010 waren er grote feestelijkheden in en rond de Antwerpse Zoo vanwege de eerste verjaardag van Kai-Mook. En daarbij verscheen dit boek.

Het opzet is gelijk aan het eerste boek: een kleurrijk geheel vol foto's en vele weetjes over olifanten en andere dieren in hun omgeving.
Het vertelstandpunt van Kai-Mook zelf is vertederend, hoewel het soms balanceert op de gevaarlijke grens van de kitsch. Maar voor de liefhebbers vormt dit zeker geen probleem.
Zo vertelt zij over haar eerste levensjaar, haar familie in Antwerpen en in India, wat zij leerde, hoe zij opgroeide, hoe haar geboorte gevierd werd, en nog veel meer.
Ondertussen komt het milieu en het probleem van de olifanten in India ook gretig aan bod. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat immers rechtstreeks naar het K-groeiplan, waarmee olifanten in Planckendael en in India gesteund worden.
Tussendoor zijn er ook kleine, bescheiden knutseltips, die niet bijster origineel zijn, en achteraan is er nog een quiz over Kai-Mook en een test die nagaat in hoeverre de jonge lezer de natuur vooruithelpt.
Tot slot is er ook een pagina voorzien waar je foto's kan kleven van het verjaardagsfeest. Die kan je downloaden van de
Kai-Mook-website.

 

Eric Vanthillo
juni 2010


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 juni, 2010
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2010