· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Rikki, IJsje en Max

 Aantal cd’s:

 1

 Auteur:

 Guido van Genechten

 Luisterduur:

 30 minuten

 Voorlezer:

 Berend Dubbe, Dorien Bellaar

 Muziek:

 Berend Dubbe, Menno 

 Klijn

 Uitgever:

 Rubinstein

 ISBN:

 9789047602460

 Vertaler:

 

 Uitgavejaar:

 2009

 Originele titel:

 

 Leeftijd:

 + 2

 Thema’s:

 vriendschap, jezelf zijn, pesten, sport

 Prijs: €

 10,95

 

 

Deze luistercd bevat 9 verhalen voor peuters en kleuters over drie belangrijke personages uit de prentenboeken van Guido van Genechten: Rikki het konijntje, IJsje het ijsbeertje en Max het dasje.
De verhalen over Rikki zijn de boeken ‘Rikki’, ‘Rikki en Mia de Kip’ en ‘Rikki en zijn vriendjes’. Daarin leert Rikki omgaan met zijn slappe oortje en tevreden zijn over zichzelf, hij leert dat kippen eieren leggen en uitbroeden en hij speelt met alle konijntjes, ook al hebben ze een andere kleur.
De verhalen over IJsje zijn de boeken ‘Omdat ik zoveel van je hou’, ‘Het geheim van IJsje’ en ‘Omdat je mijn vriendje bent’. Daarin wil IJsje veel bijleren van zijn mama, heeft hij een geheim voor haar en moet een nieuw vriendje zoeken.
De verhalen over Max zijn de boeken ‘Max zoekt zijn vriendjes’, ‘Max gaat sporten’ en ‘Max en de ballon’.  Daarin speelt Max verstoppertje, laat hij zijn vriendjes sporten en geeft hij zijn ballon de vrijheid.

Deze prentenboekverhalen worden op een aangename en rustige manier voorgelezen, zodat peuters en kleuters geen problemen hebben om de verhalen te volgen. Er wordt weinig gebruik gemaakt van andere stemmen omdat deze verhalen zich daar niet toe lenen. De manier waarop ze nu verteld worden is duidelijk en begrijpelijk. De taal is vlot en eenvoudig en de verhalen zijn dan ook een plezier om met jonge kinderen te beluisteren. Met de prentenboeken erbij komen ze natuurlijk nog meer tot leven maar dat hoeft niet elke keer.

 

Mik Ghys
juli 2009


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 september, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009