· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kikker is verliefd

 Aantal cd’s:

 1

 Auteur:

 Max Velthuijs

 Luisterduur:

 42 minuten

 Voorlezer:

 diverse

 Muziek:

 

 Uitgever:

 Rubinstein

 ISBN:

 9789047606055

 Vertaler:

 

 Uitgavejaar:

 2009

 Originele titel:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 verliefd, logeren, vooroordelen, ongeduld,

 vriendschap, bedroefd

 Prijs: €

 10,95

 

 

Dit luisterboek bevat 6 avonturen van Kikker en zijn vriendjes, gebracht als hoorspel. De korte verhalen worden van elkaar gescheiden door een leuk, vrolijk liedje over hoe fijn het is vrienden te hebben.
In ‘Kikker is verliefd’ zit Kikker met een vreemd gevoel. Na een poosje beseft hij dat hij verliefd is op Eend.
‘Kikker en het slaapfeest’ brengt Kikker en zijn vriendjes samen bij Varkentje. Ze verzinnen het spelletje ‘het langst wakker blijven’ en Kikker wint. Maar eigenlijk verveelt hij zich als hij alleen wakker is.
Vooroordelen worden aangepakt in ‘Kikker en de vreemdeling’. Iedereen spreekt kwaad over Rat, die zomaar langskomt. Kikker is echter benieuwd naar zijn verhalen en sluit vriendschap.
Vissen is geen leuke activiteit voor Kikker, dat hoor je in ‘Kikker is ongeduldig’. Voortdurend is hij bezig, tot hij beseft dat hij alleen iets kan vangen als hij heel rustig langs de kant van het water blijft zitten.
In ‘Kikker vindt een vriendje’ ontmoet hij Beertje, die door iedereen verwend wordt. Tot hij terug wil naar de plaats waar hij vandaan komt.
Gevoelens zijn Kikker niet vreemd. In ‘Kikker is bedroefd’ wordt Kikker bedroefd wakker, zomaar. Gelukkig helpen zijn vrienden hem om weer vrolijk te worden.

Deze verhalen duren gemiddeld 6 minuten, waardoor de aandacht van kleuters goed bij het verhaal kan blijven. De afwisseling van stemmen maakt het extra aantrekkelijk. Dit luisterboek laat de filosofische verhalen van Kikker en zijn vriendjes helemaal tot zijn recht komen.

 

Mik Ghys
juli 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 augustus, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009