· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Kikker en de horizon

 Aantal cd’s:

 1

 Auteur:

 Max Velthuijs

 Luisterduur:

 42 minuten

 Voorlezer:

 Diverse

 Muziek:

 

 Uitgever:

 Rubinstein

 ISBN:

 9789047606260

 Vertaler:

 

 Uitgavejaar:

 2009

 Originele titel:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 reizen, warm, schatgraven, spelen, verdwalen,

 dood, winter, vriendschap

 Prijs: €

 10,95

 

 

Dit luisterboek bevat 6 avonturen van Kikker en zijn vriendjes, gebracht als hoorspel. De korte verhalen worden van elkaar gescheiden door een leuk, vrolijk liedje over hoe fijn het is vrienden te hebben.
In het eerste verhaal, ‘Kikker en de horizon’ wil Kikker mee op reis met Rat, die gewoon is om verre reizen te maken. Maar Kikker krijgt al snel heimwee, hoe mooi de omgeving ook is.
Daarna genieten Kikker en zijn vrienden van de zon in ‘Kikker en de warme dag’. Ze brengen hun tijd door aan het water maar dan blijkt dat niet iedereen kan zwemmen. In ‘Kikker vindt een schat’ gaat Kikker samen met Beertje een diepe kuil graven om een schat te vinden. Maar ze graven zo diep dat ze niet meer uit hun kuil geraken.
Verdwalen doet Kikker in ‘Kikker speelt verstoppertje’. Hij zoekt zijn vriendjes en verdwaalt in het bos. Gelukkig is hij slim genoeg om de weg terug te vinden.
In ‘Kikker en het vogeltje’ worden Kikker en zijn vriendjes geconfronteerd met een dood vogeltje. Ze staan even stil bij leven en dood en begraven het vogeltje. Daarna gaan ze spelen, want het leven gaat door.
Kikker voelt zich erg slecht in ‘Kikker in de kou’. Zijn vriendjes blijken geen last te hebben van de kou maar Kikker houdt meer van het voorjaar en de zomer. De winter is geen seizoen voor hem.
Deze verhalen duren gemiddeld 6 minuten, waardoor de aandacht van kleuters goed bij het verhaal kan blijven. De afwisseling van stemmen maakt het extra aantrekkelijk. Dit luisterboek laat de filosofische verhalen van Kikker en zijn vriendjes helemaal tot zijn recht komen.

 

Mik Ghys
juli 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 augustus, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009