· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Super Jan (luisterboek)

 Aantal cd’s:

 2

 Auteur:

 Harmen van Straaten

 Luisterduur:

 1,5 uur

 Voorlezer:

 Jan Meng

 Muziek:

 

 Uitgever:

 Rubinstein

 ISBN:

 9789047606062

 Vertaler:

 

 Uitgavejaar:

 2009

 Originele titel:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 wensen, pesten, wraak, held

 Prijs: €

 12,95

 

 

Als er een ster valt mag je een wens doen. Dat doet een vrouw; ze wenst een baby. Even later ligt er een baby voor de deur van haar huis. Samen met haar man is ze dolgelukkig. Acht jaar later zit Jan, hun zoon, ook te kijken naar de sterren. Omdat hij weet dat zijn moeder geluk had met haar wens, probeert hij het ook: hij wil zo sterk worden als Superman. De volgende ochtend is hij jarig. Enthousiast blaast hij de kaarsjes op zijn taart uit. Tot zijn verbazing kleeft de slagroom aan de muren en is zijn cadeau, een fiets, verwrongen. Zou hij echt zo sterk geworden zijn? Dat kan hij al snel uittesten als hij oog in oog staat met de grootste pestkop van de school.

Dit is een verrassend en origineel verhaal over wensen die uitkomen en pestkoppen die op hun plaats gezet worden. In zijn gekende vlotte stijl brengt Harmen van Straaten een kleine held in beeld. Jan is dol op Superman en als zijn wens om net zo sterk te worden als zijn idool uitkomt, zet hij zich net als Superman in voor de hulpbehoevenden. Dat hij ondertussen een grote pestkop een lesje leert, is mooi meegenomen. Alle personages komen aan bod. Zo kan je je een duidelijk beeld vormen van alle betrokkenen. Jans gevoelens staan centraal en beďnvloeden alle gebeurtenissen. Ook de media speelt een belangrijke rol. Zo kan je in de krantenberichten horen hoe vertekend alles kan weergegeven worden, hoe subjectief berichtgeving kan zijn. Een vlot, gevoelig en humoristisch verhaal met een leuke verrassing op het einde.
De aangename stem van Jan Meng zorgt voor heel wat luisterplezier. De nieuwsberichten werden voorgelezen door Dieuwertje Blok, die in Nederland bekend is van het Sinterklaasjournaal.
Er is ook een leesboek van Super Jan, verschenen bij uitgeverij Pimento.

 

Mik Ghys
juni 2009 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:25 juni, 2009
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2009