Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Meneer Papier en zijn meisje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Elvis Peeters

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Gerda Dendooven

 ISBN:

 9789058384683

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2008

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 houden van, macht, knippen, papier

 Prijs: €

 13,95

 

 

Op een mooie maar winderige dag zit Meneer Papier op een bank in het park. Als hij een foto ziet voorbijwaaien, fantaseert hij zich een mooi meisje. Hij neemt een groot blad papier uit zijn zak en knipt haar uit. Nu heeft hij zijn meisje in het echt bij zich.
Maar het meisje doet niet wat hij wil. Het lukt hem niet om haar bij zich te houden. Zelfs niet als hij haar voeten en handen afknipt. Tot er een grote wind komt opzetten…

Dit is ondertussen het derde boek over Meneer Papier, en steeds blijft het duo Peeters-Dendooven je verbazen met hun ongeremde fantasie. Zij rijmen (ook deze keer weer) eenvoud met gelaagdheid tot een sterk verhaal dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.
Aan de oppervlakte ontwikkelt het verhaal zich als ‘kinderspel’: knippen en plakken en manipuleren van papieren snippers. Maar tegelijkertijd vertellen de eenvoudige woorden een uiterst tragisch verhaal over de universele liefde, over het manipuleren van mensen. Toch is het nergens zwaar op de hand of donker, maar de humor en de verrassingen houden het geheel licht van toon.
Een perfecte interactie tussen beeld en tekst. Zelfs in de typografie.

Een aanrader voor groot en klein. De eerste twee Meneer Papier-boeken werden bekroond met de Boekenpauw en de Vlag en Wimpel, welke bekroning zal hen deze keer (terecht) te beurt vallen?...

Bekroond met een Zilveren Griffel 2009.

 

Eric Vanthillo                                                                                                            
april 2008


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 oktober, 2009

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2008